You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
PĄCZKOWE OBWARZANKI
recipe image PĄCZKOWE OBWARZANKI
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Słodkości
  • 25 dag waniliowego serka homogenizowanego,
  • 2 szklanki mąki pszennej,
  • 1 jajko,
  • 1 porcja proszku do pieczenia (na 50 dag m±ki),
  • sól,
  • cukier puder do posypania,
  • tłuszcz do smażenia.
Sposób przygotowania/kroki
Mąkę wsyp do miski razem z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Dodaj serek i jajko, dobrze wymieszaj i wyrób na jednolite elastyczne ciasto. Rozwałkuj na grubość około 2 cm i wykrawaj szklanką kółka, a w ich środku rób - najlepiej naparstkiem - spore dziurki. Smaż na złoty kolor w głębokim tłuszczu, dobrze odsącz z tłuszczu i posyp cukrem pudrem.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.