You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
PĄCZKI Z JABŁKAMI
recipe image PĄCZKI Z JABŁKAMI
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Słodkości
  • 8 malutkich jabłek,
  • 2 jajka,
  • konfitury,
  • sok z cytryny,
  • tarta bułka, cukier,
  • cukier puder,
  • mielony cynamon,
  • tłuszcz do smażenia.
Sposób przygotowania/kroki
Jabłka umyj, obierz i usuń gniazda nasienne, po czym skrop sokiem z cytryny. W wydrążenia włóż łyżeczkę konfitur. Jajka ubij ze szczyptą soli. Jabłka nadziewaj na widelec. Maczaj w jajkach i obtaczaj w tartej bułce wymieszanej z cukrem. Smaż w głębokim tłuszczu, jak tradycyjne pączki. Podawać gorące, posypane cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.