You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
PASTA Z BOBU I OLIWEK
recipe image PASTA Z BOBU I OLIWEK
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Przepis na każdy dzień
  • 50 dag bobu,
  • 2 ugotowane żółtka,
  • 3 łyżki oliwy z oliwek,
  • 2 ząbki czosnku,
  • garść posiekanej zieleniny (natka pietruszki, koperek, mięta),
  • sok z połowy cytryny,
  • sól,
  • cukier,
  • pieprz.
Sposób przygotowania/kroki
Ugotuj bób w nieosolonej wodzie, posól dopiero wtedy, gdy zacznie mięknąć. Odcedź, przelej zimną wodą i zostaw na cedzaku. Następnie czosnek posiekaj drobno, żółtka utrzyj na krem z dodatkiem oliwy oraz soku z cytryny, dopraw do smaku. Bób przełóż do salaterki, wymieszaj z czosnkiem, zieleniną oraz sosem jajecznym. Podawaj z dodatkiem pieczywa.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.