You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
PASTA Z BOBEM I OLIWKAMI
recipe image PASTA Z BOBEM I OLIWKAMI
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Przepis na każdy dzień
  • 50 dag bobu,
  • 3 ugotowane żółtka,
  • 3 łyżki oliwy z oliwek,
  • 2 ząbki czosnku,
  • sok z połowy cytryny,
  • garść posiekanej ziół (natka pietruszki, koperek, mięta),
  • sól,
  • cukier,
  • pieprz.
Sposób przygotowania/kroki
Bób ugotuj w nieosolonej wodzie. Posól dopiero wtedy, gdy zacznie mięknąć. Po ugotowaniu odcedź, przelej zimną wodą i zostaw na cedzaku. Następnie czosnek drobno posiekaj. Żółtka utrzyj na krem z dodatkiem oliwy i soku z cytryny. Dopraw do smaku. Bób przełóż do salaterki, wymieszaj z czosnkiem, ziołami i sosem jajecznym. Podawaj z dodatkiem pieczywa.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.