You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
PARÓWKI W PIWIE
recipe image PARÓWKI W PIWIE
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Przepis na każdy dzień
  • 50 dag parówek,
  • 0,33 l wody,
  • 1 butelka (0,33 l) jasnego piwa,
  • 2 łyżki octu winnego,
  • 2 spore cebule,
  • 1 łyżka cukru,
  • 1 łyżka margaryny,
  • 1 łyżka mąki,
  • sól.
Sposób przygotowania/kroki
Najpierw pokrój w kostkę cebulę. Następnie parówki obierz z osłonek, zalej piwem i wodą, dodaj cebule i podgrzewaj na małym ogniu pod przykryciem przez około kwadrans, nie dopuść do wrzenia. Parówki wyjmij, a sos przetrzyj przez sito. Tłuszcz rozgrzej, dodaj mąkę i, mieszając, zasmaż. Zasmażkę dodaj do sosu piwnego i dobrze wymieszaj. Dopraw do smaku octem, solą oraz cukrem. Podgrzewaj, stale mieszając, dopóki sos nie zgęstnieje. Do gotowego sosu włóż parówki i natychmiast podawaj.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.