You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
PAPRYKOWY GULASZ
recipe image PAPRYKOWY GULASZ
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnia europejska
Przepis na każdy dzień
  • 800 g wołowiny,
  • 1 pomidor,
  • po 1 papryce zielonej i czerwonej,
  • 2 cebule,
  • 200 g kwaśnej śmietany,
  • 1 łyżka sproszkowanej słodkiej papryki,
  • 1 łyzki suszonego majeranku,
  • 2 łyżki oleju,
  • 1 łyżka masła,
  • pół łyżki sproszkowanej papryki ostrej,
  • 2 łyżecki mąki,
  • sól.
Sposób przygotowania/kroki
Mięso pokrój w 3 centymetrową kostkę, a cebulę posiekaj. W garnku podgrzej masło i olej, po czym podsmaż delikatnie cebulę. Do cebuli dodaj paprykę w proszku, dolej 80 ml wody, wrzuć mięso i majeranek. Duś wszysko pod przykryciem około godzinę, na niewielkim ogniu. Wołowina powinna podduszać się we własnym sosie, lecz jeśli wyparuje należy podlewać wodą. Umyj, oczyść i pokrój w paski paprykę. Pomidora obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Warzywa dodaj do mięsa, dopraw solą i duś jeszcze pół godziny pod przykryciem. Śmietanę wymieszaj z mąką, którą wlej do gulaszu. Całośc dopraw do smaku.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.