OWOCOWA SAŁATKA NA OSTRO
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnia europejska
Przepis na każdy dzień
- 200 ml mandarynek z puszki,
- 1 banan,
- 1 jabłko,
- ćwiartka czerwonej papryki,
- 100 g startego sera Edam,
- 1 stołowa łyżka musztardy,
- 4 stołowe łyżki śmietany,
- 4 stołowe łyżki majonezu,
- 4 łyżki stołowe soku z cytryny,
- po 1 łyżce stołowej natki pietruszki i koperku,
- sól, pieprz.
Sposób przygotowania/kroki
Umyj i obierz banana i jabłko, które bez gniazd nasiennych pokrój w paski. To samo uczyń z papryką. Do soku z mandarynek dodaj sok z cytryny, musztardę i dopraw solą oraz pieprzem. W tak przygotowaną zalewę włóż przygotowane owoce, dodaj ser i dokładnie wymieszaj. Na koniec śmietanę i majonez wymieszaj. Sosem polej sałatkę, posyp pietruszką i koperkiem. Taką sałatkę można jeść z chlebem.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu