You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
OMLET Z WIEPRZOWINĄ
recipe image OMLET Z WIEPRZOWINĄ
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnie azjatyckie
Przepis na każdy dzień
  • 6 jajek,
  • 250 g zmielonej wieprzowiny,
  • 2 pomidory (bez skórki),
  • 2 stołowe łyżki mąki kukurydzianej,
  • 2 posiekane ząbki czosnku,
  • 1 posiekana cebula,
  • 1 stołowa łyżka tajskiej czerwonej pasty curry,
  • 4 stołowe łyżki ciemnego sosu sojowego,
  • 1 stołowa łyżka jasnego sosu sojowego,
  • 1 łyżeczka brązowego cukru,
  • olej do smażenia,
  • do przybrania - liście kolendry.
Sposób przygotowania/kroki
Na głębokiej patelni rozgrzej olej, do którego dodaj cebulę, czosnek, ciemny sos sojowy, pastę curry oraz mięso. To wszystko smaż około 10 minut, po czym dodaj cukier, pomidory i wymieszaj. Następnie roztrzep jajka, jasny sos sojowy i mąkę, i usmaż to na rozgrzanej patelni. Potem nałóż na omlet mieszankę, którą przygotowałaś wcześniej, a boki omletu złóż do środka tak, by powstał kwadrat. Na koniec wyłóż tak przygotowany omlet na talerz i przybież kolendrą.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.