You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
OMLET WARZYWNY NA BUŁECZKACH
recipe image OMLET WARZYWNY NA BUŁECZKACH
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Przepis na każdy dzień
  • 8 okrągłych bułeczek,
  • 6 jajek,
  • garść posiekanej zieleniny (szczypiorek, natka pietruszki, majeranek),
  • garść startego żółtego sera,
  • 2 łyżki śmietany,
  • 2 łyżki mąki pszennej,
  • porcja rosołowa i warzywa z rosołu,
  • tłuszcz do smażenia,
  • sól,
  • pieprz cayenne,
  • keczup,
  • 8 małych listków sałaty.
Sposób przygotowania/kroki
Żółtka ubij ze śmietaną, mąką i tartym serem, dodaj rozgniecione widelcem warzywa i zieleninę, dopraw do smaku. Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę, delikatnie wymieszaj z masą żółtkową i podziel na porcje. Na dużej patelni rozgrzej tłuszcz i delikatnie wylej połowę masy jajecznej. Smaż z obu stron, obracając omlet. Każdy omlet podziel na cztery części. Bułeczki przekrój na połowy, do środka każdej bułeczki wkładaj porcję omletu, polej keczupem i przykryj płatkiem sałaty.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.