You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
OMLET PO CHIŃSKU
recipe image OMLET PO CHIŃSKU
Składniki
W skrócie
Trudność
Kuchnie azjatyckie
Przepis na każdy dzień
  • Sos:
  • 5 ubitych jajek,
  • pół szklanki wywaru
  • pół szklanki posiekanej cebuli, z kurczaka,
  • pół szklanki posiekanego selera, 1 łyżka wina ryżowego,
  • pół szklanki pieczarek, 1 mąki kukurydzianej
  • pół szklanki kiełków fasoli mung, wymieszać z 3 łyż. wody,
  • 3/4 szklanki ugotowanego, drobno pokrojonego kurczaka, 2 łyżki sosu sojowego,
  • łyżeczka soli, 1 łyżeczka oleju sezamowego,
  • szczypta pieprzu, pieprz.
  • olej do smażenia.
Sposób przygotowania/kroki
Do głębokiej patelni wlej 2 łyżki oleju i rozgrzej go, po czym dodaj warzywa oraz mięso, dopraw solą i pieprzem i chwilę smaż. Tak przygotowany farsz wyłóż na talerz. Następnie weź miskę, do której wlej jajka, warzywa oraz mięso. Następnie weź czystą patelnię, znów rozgrzej w niej olej i wylej do niej całą zawartość miski. Za pomocą łopatki przesuwaj do tyłu i do przodu ścinające się jajko. Gdy już omlet zetnie się, przewróć go na drugą stronę i smaż dopóki brzegi się nie zbrązowieją.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.