NAPÓJ RUMOWY
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnie amerykańskie
- 5 szt. kiwi
- 1 szt. ananas
- 1 szt. karambola
- sok z połówki cytryny
- 100 ml. białego rumu
- 1,5 l. wina musującego
- 10 dag. wiórek kokosowych
- 3 plasterki pomarańczy
Sposób przygotowania/kroki
Ananasa obrać, pokroić na ćwiartki, usunąć zdrewniały środek. Miąższ pokroić na małe kawałki. Kiwi obrać i pokroić na cząstki, karambolę w plasterki. Owoce zalać rumem. Przykryć i odstawić na 1/2h. wycisnąć sok z połowy z cytryny. Na jeden talerz nasypać wiórki kokosowe, na drugi wlać sok z cytryny. Szklane naczynie postawić do góry dnem najpierw na naczyniu z sokiem, potem na naczyniu z wiórkami. Naczynie wypełnić owocami z rumem. Dodać mocno schłodzone wino musujące lub wytrawnego szampana.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu