NALEŚNIKI Z PIECZARKAMI
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnie amerykańskie
Przepis na każdy dzień
- 1 szklanka mleka,
- 2 łyżki masła,
- 2 łyżki mąki pszennej,
- 20 dag sera żółtego,
- 1 szklanka bulionu,
- pół kg pieczarek,
- 15 dag sera topionego ziołowego,
- 8 plastrów szynki.
Sposób przygotowania/kroki
Najpierw podsmaż pieczarki. Następnie bulion, mleko, mąkę i masło gotuj razem przez 5 minut, dodaj serek topiony. Z tak przygotowanego sosu odlej połowę do pieczarek, wymieszaj. Na każdy z usmażonych naleśników połóż plaster szynki, trochę pieczarek i pozawijaj je. Teraz wyłóż je do naczynia żaroodpornego, wyłożonego folią aluminiową, całość polej sosem i posyp tartym serem. Wstaw je do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu