You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
NALEŚNIKI Z KAWIOREM
recipe image NALEŚNIKI Z KAWIOREM
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnia europejska
Przepis na każdy dzień
  • 100 g kawioru,
  • 100 g mąki pszennej,
  • 150 g mąki gryczanej,
  • 350 letniego mleka,
  • 250 g kwaśnej śmietany,
  • 2 jajka,
  • 20 g drożdży,
  • 90 g masła,
  • sól.
Sposób przygotowania/kroki
Weź miskę, w której wymieszaj mąkę, wkrusz drożdże, zalej mlekiem i dodając po trochu mąkę wymieszaj dokładnie. Odstaw na pół godziny do wyrośnięcia. Następnie roztop 50 g masła i ostudź je. Wystudzone masło dodaj do mąki z jajkami i łyżeczką soli, wymieszaj i znów pozostaw do wrośnięcia na około 3 godziny. Potem na patelni teflonowej roztop masło i nabierając ciasto chochelką smaż małe racuchy. Gdy podczas smażenia na plackach ukażą się otwory posmaruj je masłem i odwróć na drugą stronę i smaż jeszcze około 4 minut. Tak usmażone racuchy włóż do piekarnika o temperaturze 75 stopni C. Potem utrzyj śmietanę z solą na gładką masę i umieść w misce. Kawior umieść w miseczce na lodzie. Byliny powinnaś jeść z łyżką śmietany i kawiorem.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.