NADZIEWANE AWOKADO
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnie amerykańskie
Przepis na każdy dzień
- 250 g obranych krabów
- 100 ml soku z limetek
- obrany pomidor
- zielona papryki
- 8 wypestkowanych zielonych oliwek
- cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 - 2 wypestkowane chiles jalapeńos
- sól
- czarny pieprz
- 2 dojrzałe awokado.
Sposób przygotowania/kroki
Kraby wymieszać z sokiem z limetek i wstawić na 2 - 3 h do lodówki. Pomidora, paprykę i oliwki pokroić w drobną kostkę, a cebulę i czosnek drobno posiekać. Chiles jalapeńos pokroić w drobną kostkę, wymieszać dokładnie z krabami i doprawić całość solą oraz pieprzem. Awokado przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć z nich pestki. Połówki awokado nadziać mieszanką z krabów. Podawać z tortillami.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu