You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
NADZIEWANE AWOKADO
recipe image NADZIEWANE AWOKADO
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnie amerykańskie
Przepis na każdy dzień
  • 250 g obranych krabów
  • 100 ml soku z limetek
  • obrany pomidor
  • zielona papryki
  • 8 wypestkowanych zielonych oliwek
  • cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 - 2 wypestkowane chiles jalapeńos
  • sól
  • czarny pieprz
  • 2 dojrzałe awokado.
Sposób przygotowania/kroki
Kraby wymieszać z sokiem z limetek i wstawić na 2 - 3 h do lodówki. Pomidora, paprykę i oliwki pokroić w drobną kostkę, a cebulę i czosnek drobno posiekać. Chiles jalapeńos pokroić w drobną kostkę, wymieszać dokładnie z krabami i doprawić całość solą oraz pieprzem. Awokado przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć z nich pestki. Połówki awokado nadziać mieszanką z krabów. Podawać z tortillami.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.