MULE Z BIAŁYM WINEM I POMIDORAMI
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnia europejska
Przepis na każdy dzień
- 2 kg mule,
- 3/4 szklanki wina białego wytrawnego,
- 5 pomidorów,
- 1 cebula,
- 2 ząbki czosnku,
- 100 ml oliwy,
- szczypta chili, soli, pieprzu,
- 1 łyżka natki pietruszki.
Sposób przygotowania/kroki
Do dużego garnka wlej oliwę, rozgrzej ją, wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę, smaż przez 5 minut. Następnie dodaj pokrojony czosnek, pomidory bez pestek, chili, pieprz, wlej wino i całość zagotuj. Dodaj oczyszczone mule, przykryj i gotuj, od czasu do czasu potrząsaj, by wszystkie mule się otworzyły. Na koniec dodaj natkę, dopraw do smaku.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu