You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
MIGDAŁOWE CIASTKA
recipe image MIGDAŁOWE CIASTKA
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnia europejska
Słodkości
  • pół kg migdałów,
  • 4 białka,
  • 100 g czekolady gorzkiej,
  • 450 g cukru pudru,
  • łyżeczka cynamonu,
  • łyżeczka wiśniaku.
Sposób przygotowania/kroki
Na początek sparz i obierz migdały, które następnie musisz zmielić. Na tartce utrzyj czekoladę. Następnie ubij białka na sztywną pianę i dodaj do nich cukier oraz wiśniak. Tak przygotowane białka wymieszaj dokładnie z cynamonem, migdałami oraz czekoladą i wyrób ciasto. Na koniec rozwałkuj je na stolnicy, powycinaj ciasteczka według uznania i piecz na małym ogniu.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.