You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
MIĘSNE PIEROŻKI
recipe image MIĘSNE PIEROŻKI
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Przepis na każdy dzień
  • Nadzienie:
  • 20 dag gotowanego mięsa,
  • 5 dag cebuli,
  • sól, pieprz.
  • Ciasto:
  • 15 dag mąki,
  • 5 łyżek wody.
Sposób przygotowania/kroki
Pokrój drobno cebulę, po czym podsmaż ją na maśle. Następnie mięso z cebulką zmiel w maszynce do mielenia mięsa, dopraw. Z mąki i ciepłej wody zagnieć energicznie ciasto jak na pierogi. Potem rozwałkuj cienko, pokrój na kawałki o szerokości 4 cm, nałóż nadzienie, potem złóż kwadrat po przekątnej i zlep brzegi. Na końcu ugotuj je w dużej ilości osolonej wody.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.