You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
MAZUREK Z ORZECHAMI I MIGDAŁAMI
recipe image MAZUREK Z ORZECHAMI I MIGDAŁAMI
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Słodkości
  • 15 dag mąki pszennej,
  • 15 dag cukru,
  • 15 dag masła,
  • 4 jajka,
  • garść orzechów arachidowych,
  • garść migdałów lub wiórków kokosowych,
  • cynamon,
  • tłuszcz do formy.
Sposób przygotowania/kroki
Stop masło i lekko je ostudź. Następnie obierz ze skórki i drobno posiekaj migdały. Trzy jajka utrzyj z cukrem do białości, dodaj stopione masło i posiekane migdały oraz szczyptę cynamonu, a następnie po łyżce dodawaj mąkę. Z przygotowanych składników dokładnie wyrób ciasto, po czym odstaw na godzinę w chłodne miejsce. W tym czasie formę posmaruj tłuszczem i rozciągnij na niej ciasto. Pozostałe jajka lekko ubij i posmaruj nimi ciasto, posyp posiekanymi orzechami i wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika na pół godziny.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.