MARYNOWANY ŁOSOŚ
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnie amerykańskie
Przepis na każdy dzień
- 1 kg fileta z łososia,
- 3 limonki,
- 1 cebula,
- 3 ząbki czosnku,
- 3 łyżki octu winnego,
- 1 łyżeczka soli,
- 3 łyżki oliwy,
- 1 łyżeczka białego pieprzu.
Sposób przygotowania/kroki
Filet powinien być pozbawiony ości, skóry, umyty. Gdy już będzie gotowy, pokrój go na kawałki tak, by bok miał pół centymetra. Marynować należy przez około dwie godziny w emaliowanych bądź szklanych naczyniach. Łosoś będzie gotowy gdy nabierze białego koloru. Następnie oczyść rybę z tłuszczu, pokrój ją, oprósz solą i przełóż do miski. Teraz posyp ją pieprzem, cebulą oraz posiekanym czosnkiem, skrop octem i polej oliwą, dokładnie wymieszaj i pozostaw. Po pół godzinie ryba powinna być już gotowa.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu