You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
MARYNOWANY ŁOSOŚ
recipe image MARYNOWANY ŁOSOŚ
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnie amerykańskie
Przepis na każdy dzień
  • 1 kg fileta z łososia,
  • 3 limonki,
  • 1 cebula,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 3 łyżki octu winnego,
  • 1 łyżeczka soli,
  • 3 łyżki oliwy,
  • 1 łyżeczka białego pieprzu.
Sposób przygotowania/kroki
Filet powinien być pozbawiony ości, skóry, umyty. Gdy już będzie gotowy, pokrój go na kawałki tak, by bok miał pół centymetra. Marynować należy przez około dwie godziny w emaliowanych bądź szklanych naczyniach. Łosoś będzie gotowy gdy nabierze białego koloru. Następnie oczyść rybę z tłuszczu, pokrój ją, oprósz solą i przełóż do miski. Teraz posyp ją pieprzem, cebulą oraz posiekanym czosnkiem, skrop octem i polej oliwą, dokładnie wymieszaj i pozostaw. Po pół godzinie ryba powinna być już gotowa.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.