MANGO NA OSTRO
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnie azjatyckie
Przepis na każdy dzień
- 600 g owoców mango,
- 1 suszona papryczka chili,
- niewielki kawałek świeżego imbiru,
- pół łyżeczki zmielonego kminku,
- 1 łyżeczka kurkumy,
- 1 pęczek mięty azjatyckiej,
- 2 łyżeczki soku z limonki,
- 50 g brązowego cukru,
- łyżeczka zmielonej kolendry,
- sól.
Sposób przygotowania/kroki
Mango obierz, oddziel od pestki i pokrój na kawałki. Następnie weź miętę i odłóż z niej jedną gałązkę, a z reszty poodrywaj listki. Imbir obierz i utrzyj. Mango zmiksuj grubo z resztą składników, dopraw sokiem z limonki oraz solą. Wstaw pod przykryciem na godzinę do lodówki. Zanim podasz udekoruj listkami mięty.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu