You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
MANGO NA OSTRO
recipe image MANGO NA OSTRO
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnie azjatyckie
Przepis na każdy dzień
  • 600 g owoców mango,
  • 1 suszona papryczka chili,
  • niewielki kawałek świeżego imbiru,
  • pół łyżeczki zmielonego kminku,
  • 1 łyżeczka kurkumy,
  • 1 pęczek mięty azjatyckiej,
  • 2 łyżeczki soku z limonki,
  • 50 g brązowego cukru,
  • łyżeczka zmielonej kolendry,
  • sól.
Sposób przygotowania/kroki
Mango obierz, oddziel od pestki i pokrój na kawałki. Następnie weź miętę i odłóż z niej jedną gałązkę, a z reszty poodrywaj listki. Imbir obierz i utrzyj. Mango zmiksuj grubo z resztą składników, dopraw sokiem z limonki oraz solą. Wstaw pod przykryciem na godzinę do lodówki. Zanim podasz udekoruj listkami mięty.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.