You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
MAKARON Z MIĘSEM
recipe image MAKARON Z MIĘSEM
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnia europejska
Przepis na każdy dzień
  • 40 dag makaronu,
  • 65 dag mięsa mielonego,
  • 15 dag cebuli,
  • pół szklanki ostrego sera,
  • 2 szklanki sosu beszamelowego,
  • 10 dag oliw,
  • szczypta soli.
Sposób przygotowania/kroki
Najpierw podgotuj makaron w słonej wodzie, po czym odcedź go i polej zimną wodą. Mięso podduś na oleju z dodatkiem cebuli, do smaku dopraw cynamonem oraz solą. Garnek posmaruj olejem, wyłóż połowę makaronu, na nim połóż mięso, a na wierzch wyłóż resztę makaronu. Całość zalej sosem beszamelowym, posyp tartym serem i upiecz w piekarniku.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.