LODY BISZKOPTOWE
Składniki
- 25 dag margaryny,
- 25 dag biszkoptów szampanek,
- 2 torebki galaretki owocowej (wiśniowej lub pomarańczowej),
- 1 torebka budyniu śmietankowego,
- 3 łyżki cukru,
- 3 łyżki rumu,
- sól.
Sposób przygotowania/kroki
Rozpuść galaretki w trzech szklankach wody i ostudź do temperatury pokojowej. Następnie przygotuj budyń według przepisu na opakowaniu, wykorzystując cukier i mleko i również ostudź do temperatury pokojowej. Potem utrzyj na krem margarynę o temperaturze pokojowej ze szczyptą soli i rumem, a następnie po jednej łyżce dodawaj masę budyniową i dalej ucieraj, do chwili, gdy powstanie jednolity krem. Gdy już go zrobisz, podziel na dwie części. Do jednej dodaj kakao i dobrze wymieszać. Biszkopty maczaj w krzepnącej galaretce i układaj w prostokątnej formie. Następnie na warstwę biszkoptów wyłóż jasny krem, przykryj kolejną warstwą biszkoptów maczanych w galaretce i ciemnym kremem. Wierzch ciasta wyrównaj i zalej resztą galaretki. Wstaw do lodówki na około 2 godziny. Przed podaniem pokrój na kwadraty. Możesz również przybrać kleksami bitej śmietanki w sprayu.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu