You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
KURCZAK W BIAŁYM WINIE
recipe image KURCZAK W BIAŁYM WINIE
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnie amerykańskie
Kuchnia domowa
Przepis na każdy dzień
  • 50 dag mięsa z kurczaka,
  • 120 ml białego wina,
  • 300 ml bulionu drobiowego,
  • 2 szklanki ryżu,
  • 1 szklanka groszku mrożonego,
  • pół szklanki orzechów,
  • pół szklanki migdałów,
  • 3 pomidory,
  • 2 cebule, 2 ząbki czosnku,
  • 5 sztuk chili,
  • 3 łodygi selera naciowego,
  • 2 łyżki oleju,
  • 1 liść laurowy,
  • 2 łyżki posiekanej bazylii,
  • szczypta soli.
Sposób przygotowania/kroki
Pokrój mięso z kurczaka i podsmaż je na oleju. Gdy zbrązowieje dodaj posiekany czosnek z cebulą, chili, liść laurowy, bazylię i wlej wino. Po dwóch minutach smażenia dodaj pomidory pokrojone w kostkę, wlej pół litra wody oraz bulion. Teraz dołącz ryż, posiekane migdały, orzechy oraz selera. Całość gotuj przez 12 minut, aż zmięknie ryż.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.