You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
KURCZAK PO PROWANSALSKU
recipe image KURCZAK PO PROWANSALSKU
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnia domowa
Przepis na każdy dzień
  • kurczak
  • kilka rozgniecionych ząbków czosnku
  • cytryna pokrojona w ćwiartkach
  • zioła prowansalskie
  • sok z cytryny
  • pieprz, sól
Sposób przygotowania/kroki
Kurczaka natrzeć czosnkiem, solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, pokropić sokiem z cytryny. Ułożyć w brytfance, w której wcześniej ułożono ćwiartki z cytryny, polać oliwą, dolać odrobinę wody. Piec kurczaka w gorącym piekarniku, polewając od czasu do czasu powstałym sosem. W razie potrzeby dolać wody. Kurczak jest gotowy, jeżeli skóka jest chrupiąca, a po nakłuciu wypływa z niego bezbarwny płyn.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.