You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
KURCZAK NA SŁODKO
recipe image KURCZAK NA SŁODKO
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Przepis na każdy dzień
  • 75 dag filetów z piersi kurczaka,
  • 3 łyżki płynnego miodu,
  • sok i otarta skórka z 1 cytryny i 1 kwaśnej pomarańczy,
  • oliwa,
  • sól,
  • pieprz cayenne.
Sposób przygotowania/kroki
Sok i skórkę z owoców wymieszaj z miodem i dopraw do smaku solą oraz pieprzem cayenne, gdyż marynata powinna być pikantna. Następnie lekko rozbij filety, po czym włóż je na 3 godziny do marynaty. W tym czasie kilkakrotnie obracaj je. Potem mięso wyjmij z marynaty i lekko odsącz, upiecz na ruszcie, obracając od czasu do czasu i za każdym razem smaruj marynatą.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.