KUKURYDZIANE KROKIETY
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnie amerykańskie
Przepis na każdy dzień
- 1,5 szklanki świeżych ziaren kukurydzy
- 1 jajko roztrzepane
- 3 łyżki mąki
- 1 łyżka cukru
- szczypta pieprzu
- 1/4 łyżeczki soli
- 1 łyżka grubo utartego sera cheddar
- olej do smażenia
Sposób przygotowania/kroki
Kukurydzę, mąkę, cukier wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Połączyć z rozstrzepanym jajkiem i serem, zamieszać. Łyżeczką nabierać "ciasto" i wrzucać do rozgrzanego oleju. Smażyć aż krokieciki będą złote. Wykładać na półmisek wyłożony np. ręcznikiem kuchennym, aby nadmiar oleju spłynął. Podawać ciepłe z ketchupem.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu