You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
KUKURYDZIANE KROKIETY
recipe image KUKURYDZIANE KROKIETY
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnie amerykańskie
Przepis na każdy dzień
  • 1,5 szklanki świeżych ziaren kukurydzy
  • 1 jajko roztrzepane
  • 3 łyżki mąki
  • 1 łyżka cukru
  • szczypta pieprzu
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1 łyżka grubo utartego sera cheddar
  • olej do smażenia
Sposób przygotowania/kroki
Kukurydzę, mąkę, cukier wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Połączyć z rozstrzepanym jajkiem i serem, zamieszać. Łyżeczką nabierać "ciasto" i wrzucać do rozgrzanego oleju. Smażyć aż krokieciki będą złote. Wykładać na półmisek wyłożony np. ręcznikiem kuchennym, aby nadmiar oleju spłynął. Podawać ciepłe z ketchupem.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.