You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
KUKURYDZIANA ZUPA
recipe image KUKURYDZIANA ZUPA
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnie azjatyckie
Przepis na każdy dzień
  • 275 g kukurydzy,
  • 1,2 l bulionu drobiowego,
  • 2 łyżeczki mąki kukurydzianej zmieszanej
  • z 2 łyżeczkami wody,
  • 250 g świeżego bądź mrożonego mięsa z krabów,
  • 1 łyżka wina ryżowego shaoxing,
  • 2 łyżeczki posiekanego imbiru,
  • 1 białko,
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego,
  • 1 stołowa łyżka sosu sojowego jasnego,
  • 1 łyżeczka soli,
  • pół łyżeczki pieprzu białego zmielonego,
  • 1 łyżeczka cukru.
Sposób przygotowania/kroki
W miseczce wymieszaj olej sezamowy i białko, po czym odstaw. Następnie w garnku zagotuj bulion, dodaj kukurydzę i gotuj ją około 5 minut. Po tym czasie wlej sos sojowy oraz wino, a potem dodaj imbir, mąkę z wodą, cukier, sól oraz pieprz i ponownie zagotuj. Dodaj mięso z krabów. Cały czas mieszając wlej olej zmieszany z białkiem. Podczas podawania udekoruj zupę posiekaną dymką.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.