You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
KUKURYDZA NA OSTRO
recipe image KUKURYDZA NA OSTRO
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnie azjatyckie
Przepis na każdy dzień
  • 5 kolb kukurydzy,
  • 4 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę),
  • 3 łyżki stołowe startego imbiru,
  • 2 łyżki stołowe sosu rybnego,
  • 1 łyżeczka tajskiej pasty curry - czerwonej,
  • 1 łyżka stołowa soku z cytryny.
Sposób przygotowania/kroki
Obierz kolby kukurydzy i podziel je na mniejsze kawałki. Następnie wymieszaj czosnek z imbirem oraz pastą curry i nasmaruj tym kukurydzę, po czym ugotuj ją na parze. Sok cytrynowy wymieszaj z sokiem rybnym i przed podaniem polej kolby sosem.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.