You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
KOTLETY SCHABOWE
recipe image KOTLETY SCHABOWE
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnia europejska
Kuchnia domowa
Przepis na każdy dzień
  • schab bez kości (może być też z kością)
  • mąka pszenna
  • bułka tarta
  • jajko
  • sól
  • tłuszcz (najlepsza jest planta)
Sposób przygotowania/kroki
Schab opłukać i pokroić w plastry, rozbić dość dokładnie tłuczkiem do mięsa (nie za mocno bo podziurawimy mięso), posolić. Opruszyć mąką, włożyć do rozbełtanego jajka tak, żeby mięso pokryło się nim z dwóch stron, nadmiar strząsnąć, następnie opruszyć bułką tartą. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron, aż mięso będzie mocno złotego koloru.`
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.