You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
KOKOSOWA BABKA
KOKOSOWA BABKA
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Słodkości
  • niecałe 2 szklanki mąki pszennej,
  • 3/4 szklanki cukru,
  • 4 jajka,
  • 20 dag margaryny,
  • 10 dag wiórków kokosowych,
  • pół szklanki mleka,
  • cukier waniliowy,
  • 1 porcja proszku do pieczenia,
  • sól,
  • tłuszcz,
  • tarta bułka.
Sposób przygotowania/kroki
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i niewielką szczyptą soli. Następnie wiórki namocz w mleku. Potem margarynę utrzyj na krem, dodaj cukier i cukier waniliowy, a następnie nadal ucierając, dodawaj na zmianę po jednym jajku, jednej łyżce mąki z dodatkami i łyżce namoczonych wiórków, po czym wyrób na jednolite ciasto. Gdy już to zrobisz przełóż do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą foremki i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 60 minut. Upieczoną babkę dodatkowo polukruj.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.