You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
KLOPSIKI
recipe image KLOPSIKI
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnia domowa
Przepis na każdy dzień
  • 40 dag mielonego mięsa drobiowe,
  • 2 łyżki wytrawnego wina,
  • pół łyżeczki mielonej ostrej papryki,
  • ćwierć łyżeczki mielonego imbiru,
  • 2 ząbki czosnku,
  • garść posiekanej zieleniny (bazylia, szczypiorek, natka pietruszki),
  • sól,
  • pieprz,
  • olej do smażenia,
  • pikantny sos pomidorowy np. keczup.
Sposób przygotowania/kroki
Czosnek przeciśnij przez praskę. Mięso wraz z dodatkami wymieszaj, dopraw do smaku i wyrób na jednolitą masę. Formuj malutkie kulki i smaż w głębokim tłuszczu, po czym dokładnie je odsącz z niego. Podawaj polane sosem pomidorowym z dodatkiem ryżu ugotowanego na sypko.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.