You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
KIEŁBASKA KRAKOWSKA
recipe image KIEŁBASKA KRAKOWSKA
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Przepis na każdy dzień
  • - 10 kg mięsa wieprzowego lub wołowego
  • - 150 g soli
  • - 2 g saletry
  • - 50 g białego pieprzu
  • - kilka ząbków czosnku
  • - gałka muszkatołowa
  • - kardamon
Sposób przygotowania/kroki
Pokroić w kostkę mięso wieprzowe lub wołowe, wyrobić masę i peklować przez 2 dni. Do szerokich jelit włożyć masę, następnie podzielić je na półmetrowe odcinki. Przez 2 godziny wędzić na gorąco, po czym zaparzyć w wodzie o temperaturze 75 st.C. Zimną wodą chłodzić przez 10 minut, powieśić w chłodnym miejscu.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.