You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
KIEŁBASA ZWYCZAJNA
recipe image KIEŁBASA ZWYCZAJNA
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Przepis na każdy dzień
  • - 4 kg tłustej wieprzowiny
  • - 1 kg chudej wołowiny
  • - 150 g soli
  • - 100 g cukru
  • - 5 ziarenek jałowca
  • - 5 g saletry
  • - 3 g peprzu
  • - 2 g ziela angielskiego
  • - 5 ząbków czosnku
  • - jelito średniej grubości
Sposób przygotowania/kroki
Pokroić mięso w kostkę, marynować je w chłodnym miejscu przez 5-6 dni z utłoczonymi przyprawami. Zmielić mięso w maszynce o oczkach średniej wielkości. Jelita wypełnić masą i powiesić je na 12 godzin w chłodnym miejscu. Przez 6 do 7 dni wędzić zimnym dymem.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.