You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
KIEŁBASA WIEJSKA
recipe image KIEŁBASA WIEJSKA
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Przepis na każdy dzień
  • - 10 kg chudego mięsa
  • - 2,5 kg słoniny
  • - 150 g soli
  • - 30 g pieprzu
  • - 10 g ziela angielskiego
  • - 6-8 ząbków czosnku
Sposób przygotowania/kroki
Mięso i słoninę drobno pokroić, do mięsa dodać pokrojoną słoninę oraz przyprawy, wszystko lekko wymieszać. Mięso należy tak wymieszać, aby się nie kleiło za bardzo, ponieważ mięso może stwardnieć. Jelita napełnić przygotowanym mięsem, po czym rozwiesić je w przewiewnym i chłodnym miejscu. Po upłynięciu 2 dni należy kiełbasę wędzić przez kilka dni zimnym dymem.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.