You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
KIEŁBASA SUROWA BIAŁA
recipe image KIEŁBASA SUROWA BIAŁA
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Przepis na każdy dzień
  • - 1 kg chudego mięsa wieprzowego
  • - 3,5 kg tłustego mięsa wieprzowego
  • - 500 g chudej wołowiny
  • - 100 g soli
  • - 50 g pieprzu i majeranku
  • - 4 ząbki czosnku
Sposób przygotowania/kroki
Zmielić chudą wieprzowinę na maszynce z sitkiem o oczkach o średnicy 13 mm, a tłustą wieprzowinę zmielić maszynką z sitkiem o średnicy oczek 10 mm. Zmielić wołowinę sitkiem o oczkach o średnicy 2 mm i wyrobić z dodatkiem 0,2 litra wody z przyprawami. Dwa rodzaje wieprzowiny wymieszać, następnie dolać szklankę wody, mieszać do momentu aż woda zostanie całkowicie wchłonięta. Wyrobioną wołowinę należy wymieszać z wieprzowiną. Zrobiona masą należy wypełnić jelita.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.