You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
KEBAB PO EGIPSKU
recipe image KEBAB PO EGIPSKU
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnie afrykańskie
Przepis na każdy dzień
  • pół kg mielonej wołowiny lub baraniny,
  • cebula,
  • 12 małych cebulek,
  • jajko,
  • 2 ząbki czosnku,
  • łyżeczka tymianku,
  • 2 łyzki stołowe oliwy,
  • 12 górnych części pieczarki,
  • 1 papryka czerwona,
  • pieprz, sól.
Sposób przygotowania/kroki
Na początku wymieszaj mięso z jajkiem, posiekanym drobno czosnkiem i cebulą, dopraw solą, i pieprzem. Z tak przygotowanego mięsa uformuj krokiety grubości 2 centymetrów i długości 5 centymetrów, po czym ponakładaj je na szpikulce do szaszłyka przegradzając cebulką, papryką i kapeluszem pieczarki. Całość posmaruj oliwą i usmaż na patelni bądź upiecz na ruszcie. Tak przygotowane kebaby możesz podawać z sosem jogurtowym.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.