You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
KAWOWE CIASTECZKA
recipe image KAWOWE CIASTECZKA NA RÓŻNE OKAZJE.
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Słodkości
  • 1/2 szklanki bardzo mocnego naparu kawowego (najlepiej z kawy rozpuszczalnej),
  • 6 białek,
  • 30 dag cukru (1 1/3 szklanki),
  • sól.
Sposób przygotowania/kroki
Kawę wymieszaj z cukrem i podgrzewaj na małym ogniu, stale mieszając, aż do chwili, gdy powstanie gęsty, ciągnący się syrop i ostudź. Następnie białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę i cały czas ubijając, wlewaj po łyżce ostudzony syrop. Masę kładź łyżką na blachę wyłożoną folią aluminiową i wstaw do nagrzanego, nastawionego na minimum piekarnika na 2-3 godziny, aby ciasteczka raczej wyschły, niż się upiekły. Smacznego
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.