You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
KASZA W WARZYWACH
recipe image KASZA W WARZYWACH
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Przepis na każdy dzień
  • 40 dag (4 torebki) kaszy perłowej lub mazurskiej,
  • 20 dag kiełbasy,
  • 20 dag pieczarek,
  • 2 kiszone ogórki,
  • 2 łyżki oliwy,
  • 1 łyżka margaryny,
  • 1 cebula,
  • pół puszki koncentratu pomidorowego,
  • garść posiekanej zieleniny (natka pietruszki, szczypiorek, bazylia, tymianek),
  • warzywna przyprawa typu vegeta,
  • sól, pieprz,
  • tłuszcz i tarta bułka do formy.
Sposób przygotowania/kroki
Kaszę ugotuj na sypko w wodzie z dodatkiem łyżeczki vegety, dokładnie odsącz i wymieszaj z łyżką oliwy. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na pozostałej oliwie. Następnie pieczarki oczyść i drobno poszatkuj, skrop sokiem z cytryny i odstaw na 10 minut, następnie dodaj do cebuli i uduś. Potem kiełbasę obierz z osłonek i pokrój w kostkę. Ogórki obierz ze skórki i pokrój w kostkę, dodaj do pieczarek razem z koncentratem pomidorowym rozrobionym w kilku łyżkach wody. Duś przez pięć minut, stale mieszając, wymieszaj z kaszą oraz zieleniną. Przełóż do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą formy i posyp wiórkami zimnej margaryny. Wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika na 30-40 minut.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.