KARKÓWKA W PIWIE
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Przepis na każdy dzień
- - 1 kg karkówki
- - 1 butelka jasnego piwa
- - 1 marchewka
- - 1 pietruszka
- - 1 mały seler
- - 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- - 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
- - sok z cytryny
- - sól
- - pieprz
Sposób przygotowania/kroki
Umyte mięso przełożyć do emaliowanego rondla, po czym zalać piwem. Wrzucić do rondla oczyszczone i pokrojone warzywa, dodać koncentrat pomidorowy i gotować do momentu aż mięso będzie miękkie. Następnie wyjąć je z garnka, wywar przecedzić, dodać do niego łyżeczkę mąki oraz sok z cytryny. Wszystko zagotować, przyprawić. Mięso pokroić i włożyć do sosu.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu