You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
KAPUŚCIANA ZAPIEKANKA
recipe image KAPUŚCIANA ZAPIEKANKA
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Fast food
  • 1 kg kapusty,
  • 50 dag sera twarogowego,
  • 1 szklanka gęstej śmietany,
  • 1 cebula,
  • 2 jajka,
  • warzywna przyprawa typu vegeta,
  • posiekana zielenina: koper, natka pietruszki, szczypior,
  • 3 łyżki oliwy,
  • tłuszcz do formy,
  • sól, pieprz.
Sposób przygotowania/kroki
Cebulę pokrój w kostkę, po czym podsmaż na tłuszczu. Potem kapustę drobno poszatkuj, dodaj do cebuli podlej trzema łyżkami wody ze szczyptą vegety i duś do miękkości, dość często mieszając. Następnie ser przepuść dwukrotnie przez maszynkę, dopraw do smaku solą oraz pieprzem i wymieszaj z kapustą. Teraz przełóż do wysmarowanej tłuszczem formy. Następnie śmietanę ubij z jajkami, solą, pieprzem oraz przyprawą. Zalej zapiekankę i wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika na 20-30 minut.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.