You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
JAJECZNY DESER
recipe image JAJECZNY DESER
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Słodkości
  • 4 jajka,
  • 4 łyżeczki cukru,
  • 1 torebka galaretki (najlepiej cytrynowej),
  • garść posiekanych bakalii,
  • sól.
Sposób przygotowania/kroki
Żółtka utrzyj z cukrem na krem. Galaretkę rozpuść w połowie wody przewidzianej przepisem i ostudź do termperatury pokojowej. Schłodzone białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodawaj po łyżce tężejącą galaretkę i utarte żółtka. Następnie delikatnie połącz z bakaliami i przełóż do dużej formy. Wstaw do lodówki na 2-3 godziny.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.