You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
JAJECZNICA Z RYBĄ I ŚMIETANĄ
recipe image JAJECZNICA Z RYBĄ I ŚMIETANĄ
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Przepis na każdy dzień
  • 6 jajek,
  • 20 dag wędzonej ryby,
  • 1 szklanka mrożonego zielonego groszku,
  • 3/4 szklanki śmietanki kremówki,
  • 4 kromki tostowego chleba,
  • 1 łyżka margaryny,
  • garść posiekanej zieleniny (rzeżucha, szczypiorek, natka pietruszki),
  • sól, pieprz.
Sposób przygotowania/kroki
Ubij jajka ze śmietaną i dopraw do smaku. Następnie groszek przelej wrzątkiem, odsącz i dodaj do masy jajecznej. Potem na maśle usmaż tradycyjną jajecznicę. Kromki chleba włóż do ciepłego piekarnika na ruszt i lekko przyrumień. Później rybę oczyść ze skóry i ości, pokrój w paseczki. Na każdym talerzu połóż grzankę, przykryj ćwiercią jajecznicy i posyp wędzoną rybą wymieszaną z zieleniną.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.