JAJECZNICA Z RYBĄ I ŚMIETANĄ
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Przepis na każdy dzień
- 6 jajek,
- 20 dag wędzonej ryby,
- 1 szklanka mrożonego zielonego groszku,
- 3/4 szklanki śmietanki kremówki,
- 4 kromki tostowego chleba,
- 1 łyżka margaryny,
- garść posiekanej zieleniny (rzeżucha, szczypiorek, natka pietruszki),
- sól, pieprz.
Sposób przygotowania/kroki
Ubij jajka ze śmietaną i dopraw do smaku. Następnie groszek przelej wrzątkiem, odsącz i dodaj do masy jajecznej. Potem na maśle usmaż tradycyjną jajecznicę. Kromki chleba włóż do ciepłego piekarnika na ruszt i lekko przyrumień. Później rybę oczyść ze skóry i ości, pokrój w paseczki. Na każdym talerzu połóż grzankę, przykryj ćwiercią jajecznicy i posyp wędzoną rybą wymieszaną z zieleniną.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu