You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
JABŁKOWO - BUDYNIOWY
recipe image JABŁKOWO - BUDYNIOWY
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Słodkości
  • 20 dag biszkoptów,
  • 4 jabłka,
  • 2 szklanki mleka,
  • 1 budyń śmietankowy z torebki, przygotowany według przepisu,
  • mielony cynamon,
  • garść wiórków kokosowych.
  • sól,
Sposób przygotowania/kroki
Pokrusz biszkopty i wyłóż nimi formę lub tortownicę, którą wcześniej wyłóż folią aluminiową. Następnie obierz jabłka i zetrzyj na tarce z dużymi oczkami. Wrzuć je do garnka i podlać 3 łyżkami ciepłej wody, po czym rozgotuj na małym ogniu, podczas gotowania często mieszaj. Potem przetrzyj je przez sito i wymieszaj z cukrem i szczyptą cynamonu, po czym odparuj na niewielkim ogniu. Tak przygotowanym ciepłym przecierem jabłkowym zalej biszkopty, a gdy lekko ostygnie, wyłóż na wierzch ciepły budyń i posyp wiórkami kokosowymi. Zanim podasz ciasto powinno być dobrze schłodzone.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.