INDYK W SOSIE PIECZARKOWYM
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Przepis na każdy dzień
- filet z indyka
- śmietana 18%
- pieczarki
- przyprawy według uznania (pieprz/ sól/ bazylia)
- makaron najlepiej kokardki
- oliwa z oliwek
Sposób przygotowania/kroki
Indyka kroimi w paski i przyprawiamy. Następnie podsmażamy na oliwie. Obieramy pieczarki i kroimi w drobne paski. Dodajemy pieczarki do podrumienionego indyka, dusimy pod przykryciem jakieś 20 minut. Doprawiamy jeszcze świeżo zmielonym pieprzem. Makaron kokardki gotujemy al dente. Ugotowany makaron dodajemy do indyka i pieczarek. Ustawiamy niewielki ogień pod patelnią i wlewamy całą półlitrową śmietankę, cały czas mieszając. Jak ktoś lubi można doprawić bazylią.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu