You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
INDYK NA SŁODKO
recipe image INDYK NA SŁODKO
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Przepis na każdy dzień
  • 75 dag filetów z piersi indyka,
  • 1 szklanka powideł śliwkowych,
  • 3 łyżki wytrawnego wina (najlepiej czerwonego),
  • 1 łyżeczka przyprawy do piernika,
  • sok z cytryny,
  • sól, pieprz,
  • olej.
Sposób przygotowania/kroki
Lekko rozbij filety, po czym natrzyj sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem, zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na dwie godziny. Następnie powidła delikatnie podgrzej, jeśli trzeba zmiksuj, wymieszaj z pozostałymi składnikami. Teraz schłodzone mięso posmaruj olejem i podpiecz na ruszcie z obu stron, posmaruj glazurą i piecz do miękkości, kilkakrotnie obracając podczas pieczenia i smarując glazurą.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.