HOMOGENIZOWANY SERNIK
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Słodkości
- 50 dag waniliowego serka homogenizowanego,
- 10 dag biszkoptów,
- 2 galaretki (najlepiej szybko stygnące),
- 1/2 szklanki mleka,
- garść dowolnych bakalii.
Sposób przygotowania/kroki
Galaretki rozpuść w połowie wody przewidzianej w przepisie na opakowaniu i ostudź do temperatury pokojowej. Następnie zmiksuj z serkiem. Do serowej masy dodaj rozdrobnione bakalie i delikatnie połącz. Biszkopty maczaj w kawie z dodatkami i wyłóż nimi tortownicę. Teraz przykryj masą serową. Sernik przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na dwie godziny. W wersji luksusowej zastygnięty sernik możesz polać polewą lub przybrać owocami i zalać oddzielnie przygotowaną wcześniej galaretką.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu