You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
HOMOGENIZOWANY SERNIK
recipe image HOMOGENIZOWANY SERNIK
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Słodkości
  • 50 dag waniliowego serka homogenizowanego,
  • 10 dag biszkoptów,
  • 2 galaretki (najlepiej szybko stygnące),
  • 1/2 szklanki mleka,
  • garść dowolnych bakalii.
Sposób przygotowania/kroki
Galaretki rozpuść w połowie wody przewidzianej w przepisie na opakowaniu i ostudź do temperatury pokojowej. Następnie zmiksuj z serkiem. Do serowej masy dodaj rozdrobnione bakalie i delikatnie połącz. Biszkopty maczaj w kawie z dodatkami i wyłóż nimi tortownicę. Teraz przykryj masą serową. Sernik przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na dwie godziny. W wersji luksusowej zastygnięty sernik możesz polać polewą lub przybrać owocami i zalać oddzielnie przygotowaną wcześniej galaretką.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.