You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
HOMOGENIZOWANA BABKA
recipe image HOMOGENIZOWANA BABKA
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Słodkości
  • 25 dag mąki pszennej,
  • 15 dag margaryny,
  • 20 dag cukru,
  • 25 dag homogenizowanego serka waniliowego,
  • 3 jajka,
  • 1 torebka kisielu cytrynowego bez cukru, sok i skórka otarta z połowy cytryny,
  • cukier waniliowy,
  • 4 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • sól, tłuszcz i tarta bułka do formy.
Sposób przygotowania/kroki
Mąkę przesiej z kisielem, proszkiem do pieczenia oraz szczyptą soli. Jajka utrzyj z cukrem, a następnie, stale ucierając, dodawaj po łyżce margarynę o temperaturze pokojowej, mąkę z dodatkami oraz serek. Na koniec dodaj sok i skórkę z cytryny, wszystko zmiksuj. Teraz ciasto przełóż do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą formy i wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika na 50 minut. Gotową babkę posyp cukrem pudrem lub polukruj.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.