You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
HOLENDERSKIE CIASTECZKA
recipe image HOLENDERSKIE CIASTECZKA
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnia europejska
Słodkości
  • 3 szklanki mąki pszennej,
  • pół szklanki brązowego cukru,
  • 2/3 szklanki margaryny bądź masła,
  • szczypta proszku do pieczenia,
  • 2 łyżeczki sproszkowaych, wymieszanych przypraw:
  • imbir,
  • anyżek,
  • ziele angielskie,
  • goździki,
  • kolendra, kardamon, sól,
  • gałaka muszkatołowa,
  • pół szklanki migdałów przekrojonych na pół i spażonych (kilka zostaw do dekoracji).
Sposób przygotowania/kroki
Dodaj do siebie wszystkie składniki i zagnieć je na miękkie ciasto. Stolnicę posyp mąką i rozwałkuj ciasto na 6 milimetrów grubości, po czym używając dowolnych foremek, powycinaj ciastka. W między czasie nagrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Wstaw ciastka na delikatnie wysmarowanej tłuszczem blaszce i piecz około 25 minut, aż nabiorą koloru ciemnobrązowego.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.