You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
GRZYBY MARYNOWANE Z PAPRYKĄ
recipe image GRZYBY MARYNOWANE Z PAPRYKĄ
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Przepis na każdy dzień
  • - 1,5 kg grzybów
  • - 20 dag papryki konserwowej (bez skórki) i zalewa 100 ml czerwonego wina wytrawnego
  • - 2 duże cebule
  • - ziele angielskie
  • - sól, pieprz, cukier
Sposób przygotowania/kroki
Obraną cebule pokroić w plasterki. Grzyby przygotować do marynowania. Ułożyć w słoikach. Wyjąć paprykę z zalewy, zmiksować, następnie dodać ponownie do zalewy wraz z winem oraz przyprawami i plasterkami cebuli. Zagotować zalewę i gorącą zalać grzyby. Zakręcić słoiki i odwrócić dnem do góry, wystudzić.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.