GRILLOWANY PSTRĄG
Składniki
- 2 świeże pstrągi
- 100 g. masła
- 3 ząbki czosnku
- świeże zioła według uznania
- sól, pieprz
Sposób przygotowania/kroki
Pstrągi oczyścić i opłukać. Masło utrzeć z czosnkiem solą, pieprzem i wybranymi ziołami. Natrzeć tak przygotowanym masłem pstrągi i odstawić na przynajmniej godzinę w chłodne miejsce. Następnie piec na grillu aż do zrumienienia się ryby (najlepiej w przeznaczonych do tego koszykach do grillowania ryb, w przypadku ich braku rybę można zawinąć w folię aluminiową, ale wtedy będzie bardziej ugotowana niż upieczona, lepszym rozwiązaniem jest pieczenie ryby na tackach do grillowania, wtedy jednak czas spieczenia wydłuży się). Podczas pieczenia rybę należy często obracać.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu